Rooney verklapt iets over toekomst: 'De enige clubs waar ik voor zal spelen'

Rooney verklapt iets over toekomst: 'De enige clubs waar ik voor zal spelen'

25-05-2017 23:32

Wayne Rooney heeft in ieder geval één zekerheid wat betreft zijn toekomst: in Engeland blijft hij óf bij Manchester United óf hij gaat naar zijn oude liefde Everton. Andere Premier League-clubs hoeven niet bij het United-icoon aan te kloppen, zegt hij in gesprek met The Guardian.

"Ik heb maar voor twee Premier League-clubs gespeeld en dat zijn de enige Engelse clubs waar ik ooit voor zal spelen", zijn de woorden van Rooney, die bij United weinig speeltijd meer krijgt van trainer José Mourinho. "Natuurlijk wil ik spelen en op het veld staan. Maar ik begrijp wat goed is voor een club. Ik respecteer dat."

Rooney zal deze zomer een keuze maken: meer spelen bij een andere club, of bij United een reserverol vervullen. Als het aan hemzelf ligt, zou hij óók bij United nog op het veld van waarde kunnen zijn. "Ik ben natuurlijk geen betere speler dan tien jaar geleden, maar ik voel nog steeds dat ik andere kwaliteiten heb waarmee ik het team kan helpen."

Woensdagavond won Manchester United de Europa League ten koste van Ajax (2-0). Op het middenveld van United kregen Ander Herrera, Paul Pogba en Marouane Fellaini de voorkeur van Mourinho. Daags na de Europese winst moet Rooney een domper verwerken: Engeland-bondscoach Gareth Southgate heeft de middenvelder annex aanvaller niet opgeroepen voor de aanstaande interlands tegen Schotland en Frankrijk.