'Vanden Borre beleeft nachtmerrie in Congo en wordt gepest door ploegmaats'

'Vanden Borre beleeft nachtmerrie in Congo en wordt gepest door ploegmaats'

23-05-2017 11:15
6

Anthony Vanden Borre heft nog niet veel plezier beleefd aan zijn transfer naar het Congolese TP Mazembe. De voormalige Rode Duivel werd als een held onthaald maar zit nu terug in België en lijkt nooit meer terug te keren.

De kleedkamer bij de Afrikaanse club blijkt geen lachertje, weet het Nieuwsblad. "Vanden Borre vindt bij Mazembe zijn draai niet in een woelige kleedkamer die wordt geleid door enkele oude Congolese internationals die de Brusselaar beschouwen als een indringer. En aangezien er geen echte coach is – de trainer is een oud-speler die voor zijn vrienden kiest – is er geen beterschap in zicht", klinkt het bij de krant.

Ook sterspeler en club-icoon Tresor Mputu kan het niet goed vinden met VdB. Hij haalde al meermaals uit naar de rechtsachter. De ster van het team steekt vooral de draak met de fysieke uitstraling van de voormalige Rode Duivel. "Vanden Borre is te dik en als hij blijft spelen, dan zal hij nog een hartinfarct krijgen op het veld", klinkt het.

De kans dat Vanden Borre ooit terugkeert naar Congo is bijzonder klein. "Omdat hij er speelde met tijdelijke week- of maandcontracten, kan Vanden Borre zomaar vertrekken uit Lubumbashi. In Europa wil hij een gesprek met Moïse Katumbi, die zijn politieke zaken regelt. Alleen als er volgend seizoen een nieuwe coach komt, is er nog een kansje dat Vanden Borre terugkeert naar Mazembe", aldus Het Nieuwsblad.