Stuivenberg lacht om 'record': ''Dat moet je maar eens opzoeken''

Stuivenberg lacht om 'record': ''Dat moet je maar eens opzoeken''

20-05-2017 23:48

Racing Genk sloot de poulefase van Play-Off 2 af met een 1-1 remise bij Lokeren. De Limburgers moet zich nu focussen op het twee derby's tegen Sint-Truiden. Inmiddels stijgt het aantal matchen van Genk tot ongekende hoogte.

Albert Stuivenberg gaf enkele talenten de kans tegen Lokeren en kijkt terug op een leerzame match. "Ik heb veel jonge spelers aan het werk gezien. Dit was een mooie test tegen een volwassen ploeg als Lokeren. Ik heb goede en minder goede dingen gezien. In die zin was het een zinvolle wedstrijd'', zei hij na de match tegen Sporza.

De Nederlandse oefenmeester heeft ook al veel zin in de altijd beladen clash tegen STVV. "Volgende week wordt het een heel andere wedstrijd, een derby waarin veel op het spel staat. Gelukkig spelen we die in ons eigen stadion. Het is zonde dat ik niet iedereen tot mijn beschikking heb, maar de andere spelers kunnen de klus ook klaren. Daar heb ik alle vertrouwen in.'' Genk kondigde immens ook al een speciale actie aan voor de trouwe fans.

Het seizoen van Genk duurt dus nog maximaal twee matchen en het einde van een enorm lang seizoen is dus bijna ten einde. Stuivenberg is ook op de hoogte van de opmerkelijke statistiek. "Dit was de 63e wedstrijd. Dat is natuurlijk enorm. We hopen de 65e te spelen en dat ticket te halen. 65 wedstrijden in een seizoen is misschien wel een Europees record. Dat moet je dan maar eens opzoeken", lachte de coach.