Vormer helemaal afgemaakt: Een lelijke voetballer en een bruut

Vormer helemaal afgemaakt: "Een lelijke voetballer en een bruut"

13-05-2017 09:15
16

Ruud Vormer is niet bepaald de meest populaire voetballer in Anderlecht, zijn rode kaart in de laatste confrontatie heeft dat alleen maar erger gemaakt. Eddy Merckx, vijfvoudig winnaar van de Tour De France, vindt helemaal niets aan hem en is niet bang om dat duidelijk te maken.

Merckx zou zo'n speler nooit bij Anderlecht willen zien. "Ik ben natuurlijk geen keuzeheer, maar Anderlecht zijnde zou ik nooit Ruud Vormer kopen. Een lelijke voetballer en een bruut. Er zit geen streep fijnzinnigheid aan die man. Een patsboem-voetballer die het shirt van Anderlecht geen eer zou aandoen", zo vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Bij uitbreiding zou hij zelfs geen enkele speler van Club willen. "Ik hoef geen spelers van Club. Ze voegen weinig toe aan het spel van Anderlecht. Laat Izquierdo maar naar Engeland gaan, wij hebben Acheampong. En Lukasz Teodorczyk is nog steeds topschutter. Dat hij al een tijdje droog staat, is niet relevant. Een spits moet je soms laten aanmodderen. Zeker met het voetbal van René Weiler, die met negen man achter de bal speelt."