OFFICIEEL: Anderlecht verliest talentvolle keeper, maar zou opvolger al hebben

OFFICIEEL: Anderlecht verliest talentvolle keeper, maar zou opvolger al hebben

03-05-2017 11:45

De 15-jarige Maxime Delanghe verruilt Anderlecht officieel voor PSV Eindhoven. De Nederlandse topclub bevestigde de transfer woensdagochtend al via de officiële kanalen.

VoetbalPrimeur meldde eerder al dat Delanghe deze zomer Anderlecht zou verlaten voor een avontuur bij PSV. De verwachting was dat de deal pas naar buiten zou worden gebracht als Delanghe zestien zou worden, maar de bevestiging heeft nauwelijks op zich laten wachten. Delanghe werd woensdagochtend gepresenteerd en zal de komende drie seizoenen voor PSV uitkomen.

Delanghe speelde liefst elf jaar in de jeugdopleiding van Anderlecht. De Brusselaars wilden de jeugdinternational graag aan boord houden, maar dat is dus niet gelukt. ''Ik ben heel blij om bij één van de grootste clubs in Nederland te tekenen'', zei de talentvolle Delanghe op de website van zijn nieuwe club nadat hij de handtekening onder het contract had gezet.

Anderlecht zou overigens al een vervanger voor Delanghe hebben gevonden. Het Laatste Nieuws schrijft dat de 17-jarige Tiziano Delmotte weg zal worden geplukt bij AA Gent.