Doek valt over Stadion, goed nieuws voor Extra Time

Doek valt over Stadion, goed nieuws voor Extra Time

02-05-2017 16:50
4

De uitzendrechten van het Belgisch livevoetbal zijn toegekend. De komende jaren blijft het Belgisch voetbal te zien op Proximus en Telenet. Dat schrijft Het Nieuwsblad. 

Dinsdag was er even verwarring. Het leek of Eleven Sports zijn slag had thuisgehaald, maar dat nieuws werd al snel ontkend. De livebeelden blijven in handen van Telenet. Over Proximus is er officieel nog niets bekend, ook al verklaarde Het Nieuwsblad al dat dat ook in orde kwam. De komende drie jaar zenden zij het livevoetbal uit. Elk jaar krijgen de clubs samen 80 miljoen euro. In totaal waren er tien partijen die voor de rechten gingen. 

Dinsdag was er een buitengewone vergadering van de Pro League. Daarin werd beslist om bij de oude partners te blijven de komende jaren. Voor de kijker zal er waarschijnlijk weinig veranderen. Over de samenvattingen van de matchen en de extra voetbalprogramma's zoals Extra Time is er voorlopig nog niets geweten. 

Update 16.30: In Wallonië haalde VOO zijn slag thuis. Ook Extra Time blijft bestaan. Dat meldt Bart Lagae van Het Nieuwsblad. 

Update 16.50: De wedstrijdverslagen uit de Jupiler Pro League zullen voortaan niet meer op Stadion van VTM te zien zijn, maar verhuizen naar Vier.