Scoren aan de lopende band: Dit kun je geen geluk meer noemen

Scoren aan de lopende band: "Dit kun je geen geluk meer noemen"

16-04-2017 00:07

Pieter Gerkens is de man in vorm bij STVV. Dat liet hij zaterdag nog maar eens blijken. Met twee treffers hielp hij de Kanaries aan een 2-1 zege tegen Lierse

"De eerste helft was iets meer voor Lierse, wij kwamen te weinig in het spel voor. Zij kwamen voetballend goed uit onze pressing. Na de rust hebben we een kleine aanpassing gedaan waardoor we ze iets beter konden vastzetten. Zo konden we beter het spel maken en iets meer onze wil opdringen. Daar zijn we goed in geslaagd en de overwinning is al bij al wel verdiend", aldus Gerkens tegenover Sporza.

"Lierse heeft een goede wedstrijd gespeeld, maar wij hebben het in de tweede helft wel kunnen rechtzetten. Het verschil tussen 1A en 1B is misschien dat wij meerdere spelsystemen kunnen spelen. We hebben toch laten zien dat we redelijk sterk zijn."

In de laatste vijf wedstrijden scoorde Gerkens zes keer. "Dit kun je geen geluk meer blijven noemen. Ik heb nu tien goals, hopelijk komen er nog een aantal bij. Die bal komt met wat geluk altijd bij mij, ik moet hem maar aanraken en hij vliegt erin."

Lees ook: "Op een kwartier van het einde moet je de bal gewoon in de tribune trappen"