Gerkens loodst Sint-Truiden naar nipte zege tegen Lierse

Gerkens loodst Sint-Truiden naar nipte zege tegen Lierse

15-04-2017 22:20

Sint-Truiden heeft zaterdagavond met 2-1 gewonnen tegen SK Lierse. De bezoekers uit Lier stonden lange tijd op voorsprong, maar in de slotfase bezorgde Pieter Gerkens zijn team de zege met twee doelpunten.

De thuisploeg begon stevig aan de partij en greep Lierse meteen bij de keel. De bezoekers moesten de wedstrijd ondergaan, maar kwamen na een kwartier toch verrassend op voorsprong. Tahiri glipte door de buitenspelval na een uitstekende doorsteekpass van Bougrine en tikte de 0-1 voorbij Bruzesse.

STVV had niet meteen en antwoord in huis. De Kanaries kwamen pas dreigen met de rust in zicht. Abrahams kon vrijstaand schieten na een voorzet van Cueves, maar het schot van de Zuid-Afrikaan spatte uiteen op de paal. De thuisploeg had de smaak te pakken ging op hetzelfde elan verder na de pauze.

De Kanaries drukten Lierse helemaal weg, maar moesten wachten tot een kwartier voor affluiten voor ze konden juichen. Na een knappe voorbereiding van Ceballos knikte Gerkens de gelijkmaker overhoeks binnen. Even later stond Gerkens opnieuw aan het kanon.

Invaller Janssens veroverde het leer in de zestien en Gerktens tikte zijn voorzet in één tijd binnen. Met zijn tiende treffer van het seizoen schenkt Gerkens zijn ploeg een nipte zege tegen een moedig Lierse.