Anderlecht met twee spelers in 'Elftal van de Week', kwelgeesten Genk ook present

Anderlecht met twee spelers in 'Elftal van de Week', kwelgeesten Genk ook present

14-04-2017 12:17

De UEFA heeft twee spelers van Anderlecht een plekje gegeven in het elftal van de week. Kara Mbodji en Leander Dendoncker worden op die manier beloond voor hun goede optreden tegen Manchester United (1-1).

Kara Mbodji krijgt een plaats in de driemansdefensie. Hij krijgt achterin het gezelschap van Marcelo (Besiktas) en Jérémy Morel (Olympique Lyon). Een linie daarvoor staat Dendoncker, die paars-wit in de slotfase de gelijkmaker bezorgde, centraal op het middenveld. Naast hem staan twee spelers van hofleverancier Ajax: Donny van de Beek en Amin Younes, terwijl Corentin Tolisso (Lyon) het kwartet volledig maakt.

Racing Genk ging met 3-2 onderuit bij Celta de Vigo en de Limburgers hadden hun handen vol aan de Spaanse voorhoede. John Guidetti en Iago Aspas vonden het net en waren daarmee serieuze kwelgeesten voor Genk. Beide heren hebben met hun optreden een plaats in het UEFA-elftal gekregen. Davy Klaassen, die Ajax met twee goals een overtuigende zege 2-0 zege op Schalke 04 bezorgde maakt de ploeg compleet.