'Twee Belgische topclubs denken aan heroplevende Vadis'

'Twee Belgische topclubs denken aan heroplevende Vadis'

12-04-2017 07:00
1

Vadis Odjidja Ofoe is aan een sterk seizoen bezig bij Legia Warschau. Onze landgenoot leefde in Polen helemaal op en maakte indruk in de Champions League, waarin bhij scoorde. Hij hoopt komende zomer op een mooie transfer. Twee Belgische topclubs tonen alvast interesse.

--> STUNT! Anderlecht haalt het van Man Utd: 7 keer je inzet!
--> KLINISCH! Gent mag blijven dromen van titel na winst: 3 keer je inzet!

Volgens Het Nieuwsblad denken zowel Anderlecht als KAA Gent aan Vadis. De drievoudige international is gen onbekende voor beide clubs. Hij doorliep zijn opleiding bij beide ploegen en maakte zijn debuut als prof bij paars-wit. Vadis speelde nadien nog zes jaar bij Club Brugge. Legia wil het contract van Vadis verlengen, want dat loopt in 2018 af. De speler zelf wacht voorlopig af en wil zich eerst focussen op de titelstrijd. Legia staat op één puntje van de leiders, ondanks een zwakke start onder Besnik Hasi.

De fans van de Poolse club smeekten hem al te blijven, maar onze landgenoot staat open voor interessante voorstellen. Een mooi buitenlands project heeft zijn voorkeur, maar Vadis staat open voor wat Gent en Anderlecht te bieden hebben. Bij paars-wit houden ze rekening met een vertrek van Youri Tielemans en misschien ook Leander Dendoncker. Een goedkope optie is Vadis niet. Hij is de beste betaalde speler in Polen en zijn marktwaarde wordt op vijf miljoen euro geschat. In januari weigerde hij overigens nog een riant voorstel van het Amerikaanse New York City.