Ex-speler is snoeihard: In Anderlecht werden veel politieke spelletjes gespeeld

Ex-speler is snoeihard: "In Anderlecht werden veel politieke spelletjes gespeeld"

11-04-2017 10:04
7

Samuel Armenteros heeft bij een Zweedse podcast vernietigend uitgehaald naar RSC Anderlecht. De Zweedse aanvaller, die tussen 2012 en 2014 op de loonlijst stond in het Astridpark, beschuldigt zijn ex-club ervan geen eerlijk selectiebeleid te voeren.

--> STUNT! Anderlecht haalt het van Man Utd: 7 keer je inzet!

"Er worden heel veel politieke spelletjes gespeeld op Anderlecht", doet Armenteros een boekje open bij Fotbollskanalen. "In de club gaat veel geld om en men praat veel met mekaar. Dat leidt tot richtlijnen van bovenaf. Ik zat in de tribune, samen met Guillermo Molins, maar we waren niet de enigen. Soms leek het alsof er veel corruptie was", is de huidige aanvaller van Heracles Almelo snoeihard.

Zijn landgenoot Molins, die een jaar voordien al neerstreek in Brussel, waarschuwde Armenteros zelfs om de stap niet te zetten. ""Kom niet naar Anderlecht", vertelde Guillermo me aan de telefoon. "Het is voor je eigen goed. Blijf waar je bent en kies een ander team." Maar het aanbod dat ze deden was heel goed. Ik wist toen al dat ik het toch zou aanvaarden. Ik praatte met de coach (destijds John van den Brom, nvdr.) en dat voelde goed. Ze lieten echt blijken dat ze me wilden", aldus Armenteros.

Nuance
Aan het einde van het interview probeert de spits de zaken nog enigszins in perspectief te plaatsen. Met de club zelf heeft hij geen probleem, enkel het beleid viel hem tegen. "Het is zeker geen vreselijke club, dat wil ik echt niet gezegd hebben. Ik merkte gewoon dat heel veel mensen binnen de club de controle willen behouden. Ze zijn niet echt bezig met het voetbal zelf", besluit hij.