Griezmann alweer goudhaantje voor Atlético: duur puntenverlies voor Real

Griezmann alweer goudhaantje voor Atlético: duur puntenverlies voor Real

08-04-2017 18:18

Real Madrid heeft zaterdag duur puntenverlies geleden in de Spaanse titelstrijd. De Koninklijke gaf in de stadsderby tegen Atlético Madrid kort voor tijd een voorsprong uit handen: 1-1. Antoine Griezmann maakte de openingstreffer van Pepe ongedaan.

Atlético ging fel van start in het Estadio Santiago Bernabéu, maar de thuisploeg nam al snel de controle over. Karim Benzema was gevaarlijk na een combinatie met Cristiano Ronaldo, maar doelman Jan Oblak voorkwam met een snelle reflex een treffer. Even later leek Oblak wel geklopt, maar Stefan Savic schoot hem te hulp door een schot van Ronaldo van de lijn te koppen.

Real zocht ondanks de grote kansen dus zonder voorsprong de kleedkamers op en kwam aan de andere kant zelfs nog goed weg. Griezmann onderschepte een slechte pass van Sergio Ramos, maar ook keeper Keylor Navas bleek bij de les en bracht ternauwernood redding. In de tweede helft verdween de brilstand alsnog snel van het scorebord. Pepe kopte raak uit een vrije trap van Toni Kroos.

De equipe van Zinedine Zidane leek daarna op een overwinning af te stevenen. In de slotfase gooide Griezmann echter roet in het eten. Na een iets te harde steekpass wist de Fransman de bal nog net binnen te schuiven. Door de remise kan FC Barcelona later zaterdag op gelijke hoogte komen met koploper Real. De Catalanen treffen Malaga. Atlético blijft derde.