Wilmots afgemaakt: Je wordt coach in Afrika als je niets anders hebt

Wilmots afgemaakt: "Je wordt coach in Afrika als je niets anders hebt"

25-03-2017 14:30
2

Marc Wilmots is deze week voorgesteld als de nieuwe bondscoach van Ivoorkust, zo maakt hij een einde aan de speculaties over zijn toekomst. Volgens François Colin is Wilmots helemaal niet zo gegeerd als veel supporters dachten.

Zijn overstap naar een Afrikaans land is dan ook niet verrassend. "Het heet dat hij veel andere aanbiedingen afsloeg, maar bondscoach in Afrika is meestal geen teken van weelde. Van Michel Dussuyer, zijn voorganger, had ik nog nooit gehoord. Hugo Broos trok alleen naar Kameroen omdat hij zijn criticasters iets wilde bewijzen. Dat zal ook bij Wilmots het geval zijn. Je wordt
trainer in het Midden-Oosten als je een grote financiële slag wil slaan en in Afrika als je niets anders hebt", klinkt het hard op De Witte Duivel. 

Colin is dan ook benieuwd of Wilmots het lang kan volhouden. "Benieuwd hoe het Wilmots in Ivoorkust sportief zal bevallen. Ik kan je verzekeren dat de werkomstandigheden er ietsje minder zijn dan in Tubeke. Wilmots kennende zal hij ongetwijfeld als een olifant in een porseleinkast te keer gaan en dat moet de Ivorianen aanspreken, maar ik denk niet dat hij meer beenruimte voor zijn spelers moet vragen in het vliegtuig bij uitwedstrijden." 

Colin eist in ieder geval dat Wilmots het nog verder schopt dan Broos. "Hoe dan ook, Ivoorkust heeft meer talent dan Kameroen. We mogen de lat dus hoog leggen. Wilmots moet minstens zo goed doen als Broos met Kameroen. Van iemand die nauwelijks vijftien maanden terug gelauwerd werd als de beste trainer ter wereld mogen we echt niet minder verwachten."