De vergeten Tsaar, Lestienne helemaal 'bevroren' in Rusland

De vergeten Tsaar, Lestienne helemaal 'bevroren' in Rusland

13-03-2017 21:30
0

Smaakmaker bij Club Brugge, met momenten flitsend bij PSV Eindhoven. Maar in Rusland loopt het helemaal fout af voor Maxime Lestienne. De flankaanvaller lijkt maar niet te kunnen aarden in Rusland.

Op de laatste dag van de zomertransferperiode 2014 verkocht Club Brugge Maxime Lestienne voor een recordbedrag aan het Qatarese Al-Arabi. De bedoeling van de ploeg uit het Midden-Oosten was om Lestienne uit te lenen aan Europese clubs en uiteindelijk te kunnen verkopen.

Na een mislukte uitleenbeurt aan het Italiaanse Genoa vertrok Lestienne vorig seizoen naar PSV Eindhoven. In de speelminuten die de flankaanvaller in Nederland kreeg, kon hij overtuigen. Hij was goed voor tien assists en drie doelpunten in twintig wedstrijden. Dat konden er ook meer zijn, maar door de dood van zowel zijn vader als zijn moeder was Lestienne lange tijd afwezig.

From Russia with Love
Ondanks die lange afwezigheid speelde Lestienne zich dat seizoen wel in de kijker van het Russische Rubin Kazan. De ploeg kocht Lestienne voor tien miljoen euro over van Al-Arabi. Missie geslaagd voor de Qatarezen. Maar die transfer naar Rusland lijkt helemaal fout af te lopen.

De flankaanvaller speelde tot dusver nog maar negen wedstrijden voor de Russische club. Goed voor één goal en één assist. Maar vooral de laatste paar weken (of zelfs maanden) zijn verontrustend. Sinds 22 oktober speelde Rubin Kazan elf wedstrijden. Daarin mocht hij amper drie keer opdraven, waarin één wedstrijd als invaller.

Lestienne heeft nog een contract tot medio 2020 bij de Russische club. Het is echter nog maar de vraag of hij ook geduldig zal blijven wachten op zijn kans. Of zit er misschien een transfer aan te komen? Club Brugge zal José Izquierdo aan het einde van het seizoen verkopen. Een (tijdelijke) terugkeer naar Blauw-Zwart is dus zeker niet ondenkbaar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie