Stanciu laat Anderlecht dromen van de kwartfinales in de Europa League

09-03-2017 20:51

Anderlecht heeft donderdag een eerste stap gezet richting de kwartfinales van de Europa League. Bij APOEL Nicosia ging het met 0-1 winnen. In de eerste helft maakte Nicolae Stanciu het enige doelpunt van de wedstrijd.

In het New GSP Stadium maakten zo'n 22,000 Cyprioten er – met de nodige spelfouten – een heksenketel van. Toch leken de spelers van Anderlecht niet onder de indruk van het Oranje-legioen. Paars-wit liet zich niet intimideren door de harde spelwijze van de thuisploeg. Anderlecht zette zelf ook goed het voetje en liet daarna het betere van het spel noteren.

Veek kansen kregen we in Cyprus – of was het nu Israël? – niet te zien. Igor De Camargo, die bij APOEL in de basis stond, kon met zijn ploeggenoten niet overtuigen. Ook de kansen van Anderlecht waren schaars. Op het halfuur speelde paars-wit het dan toch goed uit via Leander Dendoncker, Alexandru Chipciu en Stanciu. Uiteindelijk was het de man van tien miljoen euro die met zijn vierde Europese treffer van het seizoen Anderlecht het belangrijke uitdoelpunt bezorgde.

Te ver naar achteren
Na de rust plooide Anderlecht te ver terug. APOEL kreeg de bal en versierde kansen. Toch bleeft paars-wit overeind. Het had wel geluk dat een vrije trap op de lat belandde en dat Rubén één keer erg attent was. Op de counter liet paars-wit het na om de kwalificatie veilig te stellen. Invallers Frank Acheampong en Massimo Bruno misten de kasnen.

Het bleef dus bij 0-1. Voor APOEL de eerste thuisnederlaag dit seizoen in Europa. Volgende weekdonderdag wacht in het Constant Vanden Stockstadion de terugmatch.

Bekijk ook: HAHA! Fan van Anderlecht viert doelpunt wel op heel bijzondere manier