Martinez mag ticket naar Afrika boeken: Wil terugkeren als international

Martinez mag ticket naar Afrika boeken: "Wil terugkeren als international"

02-03-2017 11:40
16

Anthony Vanden Borre kiest voor een avontuur bij TP Mazembe. Ondanks dat hij aan de slag gaat in Afrika, blijft hij dromen van de Rode Duivels. Dat vertelde de verdediger donderdag op een persconferentie. 

Donderdag werd de transfer van Vanden Borre officieel bekendgemaakt. Hij lijkt echt zin te hebben in zijn nieuw avontuur. "Het klopt niet dat ik het voetbal beu was. Ik was mentaal moe. Het voetbal ben ik niet beu, wel sommige dingen ervan."

Congo lijkt een stap terug, maar Vanden Borre reageerde gevat. "Ik ga er niet om te slapen, ik wil er prijzen winnen. Mazembe is een grote club. Ik wil terugkeren als international. Als Witsel het in China kan, dan kan ik het ook in Congo. Mazembe is groter dan een aantal Chinese clubs. Dat ik geld heb laten liggen? Wat is belangrijker: geld of het hart?"

Bij zijn nieuwe club gaat Vanden Borre spelen met het rugnummer 68. "Dat is een verwijzing naar een appartement, waar ik zat als jongeling met mijn vrienden. Zo neem ik een stukje van hier mee naar daar." 

Lees ook: 'De carrière van Vanden Borre kan stilaan verfilmd worden'