Vanden Borre reageert op transfer: 'Voor jullie niet bekend, voor mij een droom'

Vanden Borre reageert op transfer: 'Voor jullie niet bekend, voor mij een droom'

02-03-2017 11:08

Anthony Vanden Borre heeft donderdag tekst en uitleg gegeven bij zijn overgang naar TP Mazembe. Op een persconferentie zag de rechtsachter er dolgelukkig uit. Met een grote glimlach stond hij de pers te woord.

Gaan voetballen in Congo roept her en der vragen op, maar Vanden Borre is in de wolken met zijn transfer. "Ik heb eigenlijk weinig te vertellen", begon de verdediger zijn uitleg. "Ik weet dat jullie Mazembe niet kennen, maar voor mij is het een droom die uitkomt. Mazembe is een grote club in Congo en dit is ook goed voor mijn familie."

Het huwelijk tussen Anderlecht en Vanden Borre is nu dus echt over. Toch zal VDB de club altijd in het hart dragen. "Ik moet Anderlecht bedanken, want de ploeg werkte zonder problemen mee aan deze constructie. Anderlecht zal voor altijd mijn club zijn. Het is de grootste club van het land. Ik moet Herman Van Holsbeeck in dit dossier echt bedanken."

Van Holsbeeck en de voorzitter van Mazembe ontbraken trouwens op de persconferentie. Anderlecht liet wel weten dat Vanden Borre altijd welkom is in het Astrikpark. De Ket blijft een kind van het huis. 

Lees ook: 'De carrière van Vanden Borre kan stilaan verfilmd worden'