Degryse zwaar onder de indruk: Zij stralen onoverwinnelijkheid uit

Degryse zwaar onder de indruk: "Zij stralen onoverwinnelijkheid uit"

27-02-2017 07:45
1

Anderlecht heeft opnieuw een mooie week achter de rug. Na de plaatsing voor de volgende ronde van de Europa League boekte het een nieuw succes tegen Racing Genk (2-0). Marc Degryse ziet Anderlecht nog weinig punten verspelen.

Nu heel wat topclubs het laten afweten zou de titelstrijd wel eens puur tussen de twee grote tenoren kunnen gaan, ook al flitst Anderlecht niet. "Puur qua spektakel is het nog altijd niet fantastisch bij Anderlecht - ook al is het al een pak beter dan begin dit seizoen -, maar het is toch knap om te zien hoe dit elftal gewoon doorgaat op zijn goeie elan. Zelfs na een zware Europese verplaatsing nam Anderlecht makkelijk de maat van Racing Genk", zo vertelt Degryse in Het Laatste Nieuws.

Nochtans deed Genk aanvankelijk goed mee, maar Anderlecht was nooit onder de indruk. "Voor de rust was de match zeker in evenwicht, maar er zit een soort vertrouwen in dit Anderlecht. 'Het komt wel goed.' En eigenlijk is dat niet onterecht: er is altijd wel iémand die het verschil maakt. Nu was het opnieuw Tielemans die met een heel mooie knal de wedstrijd besliste. Volgende week tegen KV Mechelen is hij geschorst, maar dan zal het wel een andere speler zijn die Anderlecht over de streep trekt - Hanni of Teodorczyk bijvoorbeeld."

Degryse ziet dat de titelstrijd tussen Anderlecht en Club Brugge zal gaan. "Paars-wit straalt onoverwinnelijkheid uit, zeker omdat het erg weinig kansen weggeeft en er stilaan een vaste ploeg staat. Iedereen weet tegenwoordig perfect wat hij moet doen. Het sterkt me in het idee dat de titelstrijd een duel wordt tussen Club Brugge en Anderlecht. Ik zie ploegen als Zulte Waregem of KV Oostende niet in staat om hen te bedreigen."