Anderlecht krijgt wind van voor: Waar is dat weer voor nodig?

Anderlecht krijgt wind van voor: "Waar is dat weer voor nodig?"

20-02-2017 17:45
5

Anderlecht pakte afgelopen week uit met een Belgische primeur. Het is namelijk de eerste club in de Jupiler Pro League die een gamer in dienst neemt. Die gaat Anderlecht vertegenwoordigen op internationale toernooien. Columnist Hans Vandeweghe snapt helemaal niet waarom.

Het nieuwe project zegt Vandeweghe bitter weinig. "Een e-sporter in dienst nemen, waar is dat weer goed voor? Omdat andere topclubs dat ook doen? Anderlecht zou geleerd moeten zijn. Het begon ooit samen met andere Europese topclubs een competitie voor raceauto’s, maar ook daar is niks van gekomen", zo vertelt hij.

Vandeweghe snapt niet welke prestige Anderlecht hieraan kan verdienen. "Anderlecht is een voetbalclub en voetbal is sport. Gamen is dat niet. Laatste keer dat we checkten, had Anderlecht ook geen biljart- of bridgeafdeling. Biljarten en bridgen zijn ook moeilijk, net als gamen. Althans dat vermoed ik. Ik krijg persoonlijk al stress in level 2 van Tetris, dus ben ik de norm niet, maar niet alles wat stress geeft of moeilijk is, is daarom sport."

Hij vindt ook dat dit een verkeerd signaal is. "Het wordt treuriger als je beseft dat gamen haaks staat op de boodschap die een sportclub zou moeten uitdragen: beweeg, stap, loop, fiets, sport, maar zit niet stil en beperk de tijd voor de tv of achter de computer, controller of console. Als Anderlecht dan toch geld te veel heeft, dat ze het aan de omliggende sportclubs schenken in de hoop dat nog meer mensen hun luie gat opheffen en gaan bewegen in plaats van spelletjes te promoten. Er zit een schietclub een beetje verder in de straat in Neerpede, en gamers moeten veel schieten, is dat geen idee?"