AA Gent-speler vreest voor horrorscenario: Lege stadions, weinig aandacht

AA Gent-speler vreest voor horrorscenario: "Lege stadions, weinig aandacht"

18-02-2017 11:00

AA Gent kon donderdag vieren na de stuntzege tegen Tottenham, maar zondag telt dat niet meer. Op het veld van Standard wacht een lastige partij die Gent niet mag verliezen. Nana Asare begrijpt de ernst van de situatie.

De Ghanese flankspeler van AA Gent weet namelijk dat Play-Off 2 vaak een tranendal is. "Gezien onze ontwikkeling horen we daar inderdaad niet thuis, Play-Off 2 zou een anticlimax zijn. Of ik zo'n scenario vrees? Ik weet wat het is, hé, om met AA Gent Play-Off 2 te spelen ... Lege stadions, weinig beleving en aandacht, ... Herinner me daar dus alsjeblieft niet meer aan", is Asare duidelijk in Het Laatste Nieuws.

Asare weet wel dat zijn medemaats niet met hun hoofd in de wolken zitten. Het is niet omdat je Tottenham hebt geklopt, dat je automatisch van Standard gaat winnen, hé. Of ik dat bepaalde jongens heb moeten duidelijk maken? Iedereen hier is zich bewust dat we met onze beide voeten op de grond moeten blijven. Ik hoef ze dat niet te vertellen, want in onze kleedkamer leren we van elkaar. De jongeren trekken zich op aan de ouderen. Tenminste als ze zien dat wij niet beginnen zweven. Weet je, 't is simpel: geschiedenis kan je schrijven, maar de geschiedenis herhalen, dat kan niemand je verzekeren."