Gentse sterkhouder sluit vertrek naar droomcompetitie niet uit: Zou leuk zijn

Gentse sterkhouder sluit vertrek naar droomcompetitie niet uit: "Zou leuk zijn"

18-02-2017 07:38

Kapitein van AA Gent, uitblinker in het kampioenenjaar, populair bij de eigen fans. Maar toch droomt Nana Asare van een nieuw avontuur. De Ghanees zou graag een nieuwe stap in zijn carrière zetten.

Na Laurent Depoitre, Sven Kums en Matz Sels is Asare mogelijk de volgende speler van de kampioenenploeg die vertrekt bij Gent. "Een speler mag nooit tevreden zijn", zegt hij in Het Laatste Nieuws. Zijn doel? De Premier League. "Al van kleins af droom ik van die competitie. Toen ik in Ghana opgroeide, keken we altijd naar de Premier League. Bovendien speelde mijn idool bij Chelsea, Michael Essien", klinkt het.

Asare denkt ook dat hij wel in Engeland zou passen. "Ik hou van het Engelse voetbal. Het is geen 'kick and rush' meer zoals vroeger. Arsenal, Tottenham, Chelsea, Man City... Allemaal voetballende ploegen. Het is tactisch een sterke competitie geworden, dankzij de aanstelling van buitenlandse coaches. 't Zou leuk zijn om er ooit nog te spelen", vertelt hij.

Toch weet Asare dat het mogelijk maar bij een droom blijft. "Maar ik weet heel goed dat het niet is omdat ik van de Premier League droom, dat ik er ook op een dag zal belanden", aldus de Ghanees. De verdediger heeft nog een contract tot medio 2019 bij de Buffalo's.