Verbauwhede doet boekje open over zichzelf, voodoo-dokter, koe en tennisbal

Verbauwhede doet boekje open over zichzelf, voodoo-dokter, koe en tennisbal

17-02-2017 22:06

Enkele weken geleden kondigde Glenn Verbauwhede aan dat hij stopt met voetballen. Jammer, want de ex-keeper van onder meer Club Brugge is altijd goed voor een sappig verhaal. Op Play Sports had hij er nog gelukkig eentje van zijn tijd in Zuid-Afrika. 

"Toen ik bij Mamelodi Sundown speelde, trok ik eens naar Swaziland (regio in het zuiden van Afrika waar voodoo beoefend wordt, red.) omdat ik problemen had met mijn achillespees. Ik kom daar toe met iemand van de club bij een Mutidokter, een voodoo-dokter, en die vraagt me om een koe uit te kiezen op het veld."

"Ik kies daar een koe uit, die man brandmerkt dat beest en vraagt me om er een foto van te nemen. Breek nu het been van die koe, zegt die. Dat weigerde ik, dus deed hij het zelf maar. Hij spalkte het been van die koe, deed er kruiden op en begon een ritueel te doen daarrond. En dat was nog vóór hij mij zou behandelen ..."

Verbauwhede vertelt rustig verder. "Die man haalde dan een tennisbal, sneed die in twee. Deed er dezelfde kruiden op en deed die tennisbal rond mijn enkel. Drie weken later moest ik terug op controle en die koe stond gewoon weer recht. Nog nooit gezien. En ook mijn enkel was genezen!"