Update: Vanhaezebrouck: Ik kijk er naar uit om hem opnieuw te zien

Update: Vanhaezebrouck: "Ik kijk er naar uit om hem opnieuw te zien"

15-02-2017 18:01

De naam Benoît Bastien doet waarschijnlijk nog een belletje rinkelen bij de fans van Buffalo's. Hij was immers de man die Braga - AA Gent eerder op het seizoen floot. Donderdag is hij ook de scheidsrechter bij AA Gent - Tottenham.

Braga - AA Gent was de eerste match van de Buffalo's dit seizoen in de Europa League. Gent pakte een knap punt door een 1-1 gelijkspel. Toch de bezoekers mogelijk recht op meer. Een doelpunt van Neto werd immers (onterecht) afgekeurd na een blok van Mitrovic.  

Na de match was Hein Vanhaezebrouck woedend op Bastien. "Het is het schandaligste afgekeurde doelpunt uit de geschiedenis van het voetbal", klonk het toen uit de mond van de trainer.  Donderdag kijken Vanhaezebrouck en de scheidsrechter elkaar dus weer in de ogen. Bastien mag de trainer trouwens proficiat wensen. Donderdag mag hij 53 kaarsjes uitblazen.  

Update 18.01 uur: Bij VTM reageeerde Vanhaezebrouck op de aanduiding van Bastien. "De scheidsrechter floot toen een goede wedstrijd, ik heb hem toen enkel gezegd dat hij op zoek moest gaan naar een nieuwe assistent. Ik kijk er naar uit om hem opnieuw te zien, ik heb geen probleem met hem."