De arrogantie van Vanhaezebrouck begint de club op te breken

"De arrogantie van Vanhaezebrouck begint de club op te breken"

13-02-2017 07:07
3

Het werd niet het weekend van AA Gent. Tegen Eupen kwam het thuis zelf niet tot scoren en na een blunder van doelman Lovre Kalinić in de 96e verloor het uiteindelijk ook met 0-1. In zijn column voor Het Laatste Nieuws duidt Hugo Camps de schuldige van de malaise aan, Hein Vanhaezebrouck. "De coach van AA Gent is een zonnekoning."

"Niet eerder was een dissonant van de heiligverklaring zo scherp geformuleerd. En van De Mos kun je niet zeggen dat hij een dilettant is in de waan van bovenaardse onfeilbaarheid. Aadje heeft gewoon geen meelmuil - hij benoemt ongezouten wat hij ziet. Die avond verloor Gent van Eupen. Ik was benieuwd naar de uitleg van Hein. Er was veel misgegaan bij spelers en scheidsrechters, er was pech en geschutter mee gemoeid, maar zichzelf kon hij niet in vraag stellen. De hel waren de anderen", klinkt het bij Camps. 

"God had niet gefaald. De arrogantie van Vanhaezebrouck begint de club op te breken. Sympathie kalft af en de spelers voelen zich almaar kleiner worden in de grootspraak van hun coach. Het is tijd dat psycholoog Jef Brouwers eens langskomt in de Ghelamco Arena. Er valt veel te masseren."

Camps besluit. "Het is treurig dat een vakman als Vanhaezebrouck verdwaalt in zijn napoleontische zelfbeeld. Het roept almaar meer verdenkingen op van arbitrair favoritisme en sociale willekeur. En: het ontneemt AA Gent helemaal de warmte van het oude Ottenstadion, meneer De Witte."

Lees ookAA Gent ten dode opgeschreven? "Play-Off 1 wordt heel moeilijk verhaal"