Succescoach Broos: ''Vind dat ik in België meer respect had mogen krijgen''

Succescoach Broos: ''Vind dat ik in België meer respect had mogen krijgen''

06-02-2017 11:22
2

Hugo Broos heeft zich zondag onsterfelijk gemaakt in Kameroen door de Afrika Cup te winnen met de Ontembare Leeuwen. Broos is uitzinnig van vreugde na de 2-1 zege op Egypte. Broos heeft echter nog wel een boodschap voor alle criticasters in ons land.

De nu 64-jarige Broos werd als coach drie keer kampioen van België en won ook nog twee keer de nationale beker. Hij vindt dat hij meer waardering had verdiend. ''Ik vond dat ik wat meer respect had mogen krijgen gezien mijn palmares'', zo laat hij weten aan VTM Nieuws. ''Dat is de laatste vier, vijf jaar niet gebeurd in België. Dat vond ik wel straf. Iemand die zo’n carrière maakt als coach, dat men die van vandaag op morgen zo maar negeert. Daarom wilde ik op een bepaald moment nog iets bewijzen voor al die mensen. Ik denk dat ik dat nu wel gedaan heb'', haalt Broos zijn gram.

Broos kan het succes overigens nog nauwelijks bevatten. ''Het is moeilijk om onder woorden te brengen'', aldus de dolgelukkige coach. ''Het is iets waar je als coach alleen maar van kan dromen. Het is een beetje te vergelijken met het EK. Als je dat wint als coach, is dat enorm. Dat is voor mij hier juist hetzelfde. Het is een fantastisch gevoel, vooral omdat ik hier in Kameroen begonnen ben onder veel negativisme.''