'Een minuut waarin het voetbal stilstaat, er was ruimte voor meer emotie'

'Een minuut waarin het voetbal stilstaat, er was ruimte voor meer emotie'

29-01-2017 13:03
2

De Genk-supporters hielden zaterdag Achter de Kazerne een indrukwekkend eerbetoon voor de overleden vrouw van Thomas Buffel. In minuut negentien werd er ook een minuut niet gevoetbald. Indrukwekkend, dat vond ook CEO Patrick Janssens.

In de negentiende minuut begonnen de fans van KRC Genk met het eerbetoon, waarop de supporters van KV Mechelen volgde. Colin Coosemans, doelman van KV Mechelen, ging nog een stap verder en legde de wedstrijd zelfs helemaal stil. "Het was een minuut waarin het voetbal letterlijk stilstaat", reageerde Janssens tegenover Sporza. "Dat is wat wij deze week in onze club ook meemaken."

"Wij leven als club al drie jaar mee met het gezin Buffel. Deze week is dat gevecht verloren en het is hartverwarmend voor iedereen dat er zoveel mensen meeleven en dat er op dat ogenblik ruimte is voor meer emotie dan enkel voetbal."

Steun
Genk zal zijn aanvoerder ook steunen. "We gaan proberen om er zoveel mogelijk te zijn voor Thomas en zijn gezin. Dit is een moment waarop iedereen dichter bij elkaar kruipt. Dat creëert veel warmte, maar het is natuurlijk heel jammer dat dit moet gebeuren", klinkt het. "We hebben heel veel contact met Thomas, ook om te kijken wat hij van de club en zijn medemaats verwacht tijdens de uitvaart. Maar het is aan Thomas om daar iets over te zeggen."