Deal rond: 'Schatrijke Chinees koopt eersteklasser voor 9 miljoen euro'

Deal rond: 'Schatrijke Chinees koopt eersteklasser voor 9 miljoen euro'

27-01-2017 09:30
3

China is een groeiende macht binnen het internationale voetbal, dat konden we in deze transferperiode dikwijls ondervinden. Ook in Belgische clubs is er veel Chinese interesse, zo is SV Roeselare al eigendom van een Chinees concern. Moeskroen lijkt hun voorbeeld te volgen.

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Moeskroen een aanbod gekregen van Suning Group, het bureau dat ook al onder meer Inter heeft overgenomen. De 53-jarige Zhang Jindong is de grote man bij Suning Group. Hij zou nu een bod hebben gedaan van negen miljoen euro, Moeskroen is bijzonder blij met die interesse.

De Henegouwse is nog maar anderhalf jaar in handen van het Maltese bedrijf Latimer, eigenlijk een 'dekmantel' voor makelaars Fali Ramadani en Pini Zahavi. Dat duo had als plan om jonge talenten te laten rijpen bij Moeskroen en ze te verkopen voor een monsterwinst. Dat loopt echter helemaal niet van een leien dakje. Op een echte jackpot is het heel lang wachten, de makelaars zijn dat wachten beu.

De Chinese overnemers hebben het dus niet moeilijk gehad om Moeskroen te overtuigen. Echt sprake van een toekomstplan is er echter ook bij Suning Group niet. Moeskroen moet een onderdeeltje worden van een transfercarrousel, waarin onder meer ook het Portugese Gil Vicente een rol speelt. Moeskroen valt in de smaak door de centrale ligging van België en de soepele regels voor spelers van buiten de Europese Unie. Suning Group zou Chinese talenten hier willen stallen.