De koopwoede van Gent, Buffalo's spendeerden al miljoenen in transferperiode

De koopwoede van Gent, Buffalo's spendeerden al miljoenen in transferperiode

26-01-2017 21:22

AA Gent haalde met Yuya Kubo een nieuwe toptransfer in huis. Het had een pak geld over voor de Japanse vleugelaanvaller. Met die investering taste Gent nog maar eens diep in de buidel. Dit seizoen heeft het dan ook heel wat uitgegeven aan nieuwe spelers.

Gent gaf eerder aan dat het de jackpot van de Champions League ging investeren in de eigen jeugdopleiding. Er kon echter duidelijk nog wat geld vanaf voor nieuwe (buitenlandse) spelers. In totaal spendeerde het deze wintertransferperiode al een slordige tien miljoen euro aan transfers.

Deze wintertransferperiode werd het transferrecord al twee keer gesneuveld. Eerste haalde het Lovre Kalinic voor 3,1 miljoen euro, daarna werd Kubo gehaald voor 3,5 miljoen euro. En dat zijn niet de enige spelers waarvoor Gent aardig wat geld voor overhad.

Zo werd Tesfaldet Tekie overgenomen voor 1,6 miljoen euro. Birger Verstraete en Samuel Kalu hebben elk één miljoen euro gekost. Darko Bjedov kostte de club dan weer 300.000 euro. De enige 'gratis' speler was William Troost-Ekong, die terugkeerde na een uitleenbeurt. Gent is overigens nog van plan om extra spelers te halen.