Moedig Westerlo is maatje te klein voor uitgekookt Anderlecht

25-01-2017 22:18

Eerder dit seizoen wist Westerlo in Anderlecht te stunten met een 1-2 overwinning. Die stunt kon het woensdag niet herhalen. Een uitgekookt Anderlecht haalde het simpel in de Kempen met 2-4.

In 't Kuipje kreeg Adrien Trebel zijn eerste basisplaats. Massimo Bruno verdween daardoor naar de bank. In het openingskwartier viel er veel te beleven. Na zeven minuten opende Lukasz Teodorczyk de score. Meteen daarna maakte Club Brugge-huurling Carlos Strandberg gelijk. Toch klom Anderlecht even snel weer op voorsprong. Met een rake kopbal trof Niicolae Stanciu raak. De tweede treffer voor de Roemeen op enkele dagen tijd.

Oli is back
Ondanks veel goede wil kon Westerlo daarna niet meer langszij komen. Vlak voor de rust maakte Leander Dendoncker er na een mooie aanval 1-3 van. Toen Dendoncker scoorde, stond Olivier Deschacht nog maar net op het veld. Na maanden van afwezigheid viel hij in voor de geblesseerde Bram Nuytinck. De Nederlander moest met een hersenschudding van het veld,

De tweede helft was goed vijf minuten bezig of Youri Tielemans zorgde voor een nog grote kloof. Met een afstandsschot nam hij Koen Van Langendonck te grazen. Op het uur scoorde Silvère Ganvoula M'boussy nog de 2-4, maar verder kwam de thuisploeg niet meer.

Door de zege blijft Anderlecht in het spoor van leider Club Brugge. Blauw-Zwart won woensdag met 2-1 van Waasland-Beveren. Westerlo blijft onderin hangen.