Deschacht mag nieuw hoofdstuk toevoegen aan zijn loopbaan

Deschacht mag nieuw hoofdstuk toevoegen aan zijn loopbaan

25-01-2017 21:13
1

Sinds woensdag 21.14 uur mag Olivier Deschacht zich weer echt een voetballer noemen. Na weken van blessureleed en ballingschap viel hij in tegen Westerlo. Deschacht kwam in de plaats van de geblesseerde Bram Nuytinck.

De Nederlandse verdediger bleef tegen Westerlo liggen na een botsing met Carlos Strandberg. Hij was duidelijk groggy en werd meteen vervangen door Deschacht. Toen de veteraan van Anderlecht mocht invallen, kreeg hij meteen een staande ovatie van de paars-witte aanhang.

De laatste keer dat Deschacht zijn opwachting mocht maken was tijdens de wedstrijd tegen KV Oostende (1-1) op zes november. Onder René Weiler is hij immers niet langer een certitude in de basiself. Er was natuurlijk het gokschandaal, maar de 35-jarige verdediger sukkelde ook met blessures.

Hij werd zelfs een tijdje geweerd uit de A-kern omdat er volgens Weiler te veel info uit de kleedkamer werd gelekt. Anderlecht zag sterkhouder Kara Mbodji vertrekken naar de Afrika Cup, waardoor Deschacht nu opnieuw een kans krijgt.