'Oncollegiaal van Vanhaezebrouck? Zegt misschien meer over hem dan over ons'

'Oncollegiaal van Vanhaezebrouck? Zegt misschien meer over hem dan over ons'

25-01-2017 09:48
5

Francky Dury kwam ook ter oren dat hij als voorbeeld werd gebruikt door Hein Vanhaezebrouck. Een beeld van een kwade Dury zorgde ervoor dat Vanhaezebrouck vrijgepleit werd. Oncollegiaal volgens sommigen. Dury heeft ook zijn antwoord klaar.

"Dat dit niet erg collegiaal is? Goh... Het zegt misschien meer over hem dan over ons", aldus Dury in Het Nieuwsblad. "Maar werd Hein uitgesloten voor gesticuleren of voor verbaal protest? Want in elf jaar heb ik nog nooit geweten dat een trainer werd uitgesloten voor gesticuleren alléén. Dat mag, is ons gezegd", aldus Dury. Ook Michel Preud'homme werd geviseerd. Bij Club Brugge wilden ze echter liever niet reageren.

Na de zitting kwam advocaat Sébastien Ronse met een uitleg. "We wilden gewoon duidelijk maken dat er élke week trainers zijn die hun ongenoegen uiten. Vandaar die extra beelden. We hebben zeker niet bewust Michel Preud'homme er uitgepikt omdat we zondag tegen Club spelen. Het was gewoon een heel sterk voorbeeld waar Hein me op had gewezen - hij kent al die fases, ook van onze rode kaarten, uit het hoofd."

"We hebben er dan een fragment van Dury bijgevoegd, omdat het niet oké zou zijn om op één iemand te focussen. We hadden er nog twintig andere kunnen tonen, maar het punt was gemaakt", klinkt het.