Update: Nieuw contract van Belfodil is enkel goed voor speler en niet voor de club

Update: Nieuw contract van Belfodil is enkel goed voor speler en niet voor de club

25-01-2017 20:25

Ishak Belfodil leek deze winter te vertrekken bij Standard, maar zijn transfer naar Everton ging op het laatste nippertje niet door. Nu lijkt de Algerijn toch verder te willen met Standard: hij zou een nieuw contract hebben getekend. 

Belfodil werd iets na de transferdeadline gratis binnengehaald, hij speelt ook voor een (naar voetbaltermen) laag loon. Belfodil zou bij Standard maar 5.000 euro per maand verdienen. Dat is nu dus voorbij. Standard heeft via de officiële website bekendgemaakt dat Belfodil een nieuw contract heeft getekend. Tot hoe lang dat contract hem aan Standard bindt is voorlopig nog niet vrijgegeven.

Begin dit jaar werd het contract van Belfodil al eens verlengd, maar dat was met een eenzijdige optie. Belfodil lag daarom sowieso al vast voor volgend seizoen. Nu heeft Standard echt alle touwtjes in handen, al is dat relatief. Door een clausule uit zijn originele contract zal Standard namelijk amper een derde van de transfersom vangen. 

Update woensdag 20.25 uur: Het is duidelijk geworden waarom Standard niets over de duur van het nieuwe contract zei. Belfodil verlengde immers niet bij Standard. Hij tekende enkel een opgewaardeerd contract. Met andere woorden: Belfodil bliijft (voorlopig) tot 2018 aan Standard verbonden, maar gaat meer verdienen. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen