Leekens en Hanni druipen af na grote teleurstelling op Afrika Cup

23-01-2017 22:06

De Afrika Cup zit er nu al op voor Algerije. De ploeg van Georges Leekens en Sofane Hanni speelde gelijk tegen Senegal (2-2). Aangezien concurrent Tunesië ook makkelijk won van Zimbabwe, zit het toernooi er nu al op.

Senegal (en Kara Mbodji) waren na twee duels al zeker van de knock-outfase, waardoor enkele sterspelers rust kregen. Algerije moest winnen om de volgende ronde te halen, maar slaagde niet in zijn opzet. De wedstrijd begon nochtans goed met een doelpunt van Islam Slimani. In de eerste helft kon Papa Diop de gelijkmaker echter nog maken.

Het Noord-Afrikaanse land mocht in de tweede helft alweer dromen nadat Slimani zijn tweede van de avond scoren. Senegal had echter geen zin om te verliezen en ging in de aanval. Dat zorgde een minuut later voor de gelijkmaker van Fenerbahçe-aanvaller Moussa Sow. Door het resultaat is Algerije, dat titelfavoriet was, uitgeschakeld op de Afrika Cup. Ook het einde van Leekens als bondscoach dreigt nu.