OFFICIEEL: Emilio Ferrera krijgt ontslag bij Oud-Heverlee Leuven

OFFICIEEL: Emilio Ferrera krijgt ontslag bij Oud-Heverlee Leuven

15-01-2017 11:45
5

Emilio Ferrera is niet langer de trainer van Oud-Heverlee Leuven. De club uit Eerste Klasse B heeft hem de bons gegeven. OHL verloor deze speeldag nog met 1-3 van Tubeke.

Het ontslag van Ferrera hing al een tijdje in de lucht, want de resultaten van Oud-Heverlee Leuven lieten te wensen over. De club had dit seizoen ambities om terug te promoveren, maar moet nu eerder vechten om in Eerste Klasse B te blijven. Het kon in heel het seizoen nog maar twee keer winnen in eigen huis en haalde uit de laatste tien wedstrijden maar negen punten. De situatie werd zo dan ook onhoudbaar.

"Oud-Heverlee Leuven neemt afscheid van coach Emilio Ferrera en assistent Patrick Asselman. Ferrera zette een ploeg neer die verzorgd technisch voetbal bracht, maar de resultaten lieten hem in de steek met slechts 5 overwinningen op 22 wedstrijden. Onze club ambieert nog steeds de 4e plaats in het klassement en bijhorend ticket voor Play Off II. Het bestuur was dan ook genoodzaakt om in te grijpen na de twee nederlagen tegen rechtstreekse concurrenten Union en Tubize", klinkt het op de officiële website.

De trainingen zullen voorlopig geleid worden door assistent Hans Vander Elst, maar het is niet de bedoeling dat hij de nieuwe T1 wordt.