Stanciu maakt indruk op stage in Spanje: 'Hij heeft het'

Stanciu maakt indruk op stage in Spanje: 'Hij heeft het'

10-01-2017 10:46

Nicolae Stanciu kon zijn transferprijs van bijna tien miljoen euro nog niet helemaal rechtvaardigen. De Roemeens liet bij vlagen momenten van zijn klasse zien, maar legde nog geen regelmaat in zijn prestaties. Op training daarentegen lukt het wel.

In het seizoen lieten enkele ploegmaats en trainer René Weiler dat Stanciu op training wel al zijn klasse bovenhaalt. In wedstrijden lukt het echter nog niet helemaal. Het Laatste Nieuws zag in La Manga wel met eigen ogen het potentieel van de recordaankoop. "Het rendement van Stanciu op het oefenveld ligt een pak hoger dan in de wedstrijden. Een fameuze versnelling op de korte ruimte, spelinzicht, crosspasses en prima afwerking: de Roemeense nummer tien heeft het", klinkt het in de krant.

Ook fysiek is hij in orde. "In de medische staf klinkt het ondertussen dat Stanciu een heel grote motor heeft, maar dat het mentale ook een belangrijke rol speelt. 'Ik weet nu dat het niet altijd belangrijk is om te scoren of assists te geven. Je kan op andere manieren belangrijk zijn. Veel lopen, bewegen, aanspeelbaar zijn, ballen afpakken', zei de Roemeen daarover. Maar op basis van wat de Roemeen op stage laat zien, mogen we toch meer verwachten dan lopen en ballen afpakken. Acties en goals maken. Splijtende passes geven", besluit de krant.