Westerlo heeft drie gouden punten op zak tegen KV Kortrijk

26-12-2016 16:17

Westerlo heeft zwaar uitgehaald in eigen huis tegen KV Kortrijk. De Kemphanen versloegen Kortrijk met 4-1 en doen hierdoor een goede zaak onderaan het klassement.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Westerlo. Na negentig seconden kan Silvere Ganvoula, doelman Thomas Kaminski verslaan na een mooie lange bal. Hij brengt Westerlo op een vroege 1-0 voorsprong. In minuut 18 krijgt KV Kortrijk dan dé kans om terug langszij te komen via strafschop. De Smet zet zich achter de bal en faalt niet. Met zijn eerste doelpunt van het seizoen brengt De Smet de stand op 1-1. Op slag van rust zorgt opnieuw Ganvoula voor de 2-1 met een rake kopbal. We gaan rusten met een 2-1 voorsprong voor Westerlo.

Kv Kortrijk komt iets beter uit de kleedkamer, maar op het uur slaat Nicolas Rommens 'de Kerels' helemaal knock-out met de 3-1. Na een klein offensief van Kortrijk waarin ze nog enkele kansen versieren, is het Westerlo dat het slotakkoord heeft. Filip Daems legt de zware 4-1 eindstand op het bord. Een verdiende overwinning voor de hekkensluiter. Door deze zege loopt Westerlo voorlopig drie punten uit op Excelsior Moeskroen en komt het weg van de laatste plaats. Kortrijk blijft tiende samen met Lokeren.