Meeuws halen was een vergissing, gesprekken verliepen via Skype

"Meeuws halen was een vergissing, gesprekken verliepen via Skype"

09-12-2016 10:38

Lommel United stuntte eerder dit seizoen door Walter Meeuws terug uit pensioen te halen. De ex-bondscoach is nog steeds een grote naam, maar bracht niet wat Lommel had verwacht. Voorzitter Paul Kerkhofs geeft toe dat hij een inschattingsfout heeft gemaakt.

De keuze voor Meeuws was verrassend, want hij had al jaren geen ploeg meer gecoacht. De screening gebeurde niet bepaald grondig, zo geeft Kerkhofs toe. "Ik erken dat ik een fout gemaakt heb met het binnenhalen van Walter Meeuws. De gesprekken met Walter verliepen vanuit Dubai via Skype. Het is nooit echt over veldtrainingen gegaan. Het zal mij geen tweede keer overkomen", belooft Kerkhofs in Het Belang Van Limburg. De coach werd inmiddels alweer ontslagen.

Kerkhofs heeft op deze manier wel weer iets bijgeleerd over zijn groep. "Bij deze spelersgroep past niet elke trainer. Zelfs niet een grote naam als Walter Meeuws. De spelers hebben een trainer nodig die hen individueel begeleidt en zelfvertrouwen kan gegeven. Iemand die zelf aan de kar trekt. Tom Van Imschoot is zo een trainer", besluit Kerkhofs.