Red Flames troefen EK-opponent Nederland af in spannende Derby der Lage Landen

24-11-2016 22:20

De Rode Duivels slaagden er deze maand niet in om Nederland te verslaan in de Derby der Lage Landen (1-1). De Belgische voetbalvrouwen is het wel gelukt om het oefenduel tussen de buurlanden te winnen. De Red Flames boekten een knappe 3-2 overwinning.

Oranje kwam in Leuven halverwege de eerste helft wel op voorsprong. Janice Cayman werkte een hoekschop ongelukkig in eigen doelman. De Red Flames kwamen voor rust nog wel op gelijke hoogte. Davina Philtjes kopte vlak voor de pauze raak uit een van de weinig gevaarlijke aanvallen van de thuisploeg: 1-1. Dit was ook de tussenstand na 45 minuten.

Onze landgenotes kwamen slecht uit de kleedkamer. Keepster Justien Odeurs ging pijnlijk in de fout bij een schot van Tessel Middag, waardoor opnieuw de achtervolging moest worden ingezet. En de Red Flames kwamen weer terug. Janice Cayman was opnieuw trefzeker, maar scoorde nu in het juiste doel. Het was de vraag of haar inzet van dichtbij over de lijn was, maar de arbitrage kende de goal toe: 2-2.

Nederland kreeg de beste mogelijkheden, maar het doelpunt viel in extremis aan de overkant. Aline Zeler benutte in de 89e minuut een strafschop en besliste daarmee de derby. Beide landen staan op 24 juli weer tegenover elkaar, wanneer ze elkaar treffen in de groepsfase van het EK. De Red Flames debuteren op een groot tornooi en spelen hun laatste wedstrijd tegen gastland Nederland. Denemarken en Noorwegen zijn de overige twee opponenten in Groep A.