Bizarre Champions League-comeback levert Benfica flinke kater op

23-11-2016 20:48

Benfica heeft zichzelf een zeer slechte dienst bewezen in de Champions League. De Portugezen leken lange tijd op weg naar een eenvoudige avond op bezoek bij Besiktas, maar gaven een comfortabele voorsprong uit handen (3-3).

Benfica wist dat het zich bij een zege in Istanbul zou plaatsen voor de knock-outfase van het miljoenenbal en maakte voor rust een ijzersterke indruk. Binnen een half uur stond er een 0-3 tussenstand op het scorebord, nadat Goncalo Guedes, Nélson Semedo en Ljudomir Fejsa doel troffen voor de Portugese grootmacht.

Besiktas gaf zich echter niet gewonnen en knokte zich in de tweede helft knap terug. Cenk Tosun gaf de Turken na vijf minuten weer hoop, nadat hij doel trof met een fantastische halve omhaal. Een benutte strafschop van Ricardo Quaresma en een doelpunt vlak voor tijd van Vincent Aboubakar bezorgden Besiktas vervolgens alsnog een punt: 3-3.

Benfica blijft na vijf duels aan kop in Groep B, met een punt voorsprong op Napoli. De Italianen spelen woensdagavond echter nog tegen Dinamo Kiev. Besiktas heeft net als Napoli zeven punten en mag daardoor nog hopen op de volgende ronde van het miljoenenbal.