Zelfbewuste Bailey wil bij transfer naar topclub zware garanties krijgen

Zelfbewuste Bailey wil bij transfer naar topclub zware garanties krijgen

23-11-2016 06:53
1

KRC Genk wil zich donderdag plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League. Tegen Rapid Wien rekent het op de flitsen van Leon Bailey. De jonge flankaanvaller wil ook graag doorstoten. Dat zegt hij tegenover Het Nieuwsblad, waar hij ook spreekt over een eventuele transfer. 

Bailey wil er donderdag staan met zijn ploeggenoten. "De beelden van dit soort wedstrijden gaan heel de wereld rond, maar het is niet daarom dat ik een goeie beurt wil maken. Je voelt in de kleedkamer dat de wedstrijd tegen Wenen bij iedereen leeft. De motivatie is groter dan voor een match in de Belgische competitie."

"Wat mijn toekomst betreft, wil ik alleen dit kwijt: ik wil het beste voor mezelf en voor de club. Ik vergeet niet dat Genk me veel heeft gegeven. Wanneer ik vertrek en waar ik naartoe ga? Dat is een zaak voor mijn management. Vanaf het ogenblik dat er iets concreets is, zullen we wel rond de tafel gaan zitten."

Garanties
Is de kans groter dat Bailey bij KRC Genk blijft als de club Europees overwintert? "Dat weet ik niet. Het belangrijkste is dat ik ook in de nabije toekomst veel aan spelen toekom. Dat is voor mij essentieel, want ik moet nog stappen zetten." Maar als Manchester United aanklopt? "Dan zullen we zien wat het te bieden heeft. Mijn eigen carrière komt op de eerste plaats. Ik moet bepaalde garanties krijgen. Als ik fit ben, moet ik kunnen spelen."

De kans is klein dat een buitenlandse topclub een Jamaicaan garanties geeft. "Dat moet deel uitmaken van de onderhandelingen. Ik ga niet naar een andere club om weg te kwijnen op de bank." Dat hij twintig miljoen euro moet kosten maakt Bailey ook niks uit. "Dat laat me koud. Ik ben niet bezig met cijfertjes." Tot slot had hij nog minder nieuws voor Ines van Uythem. "Ik ben hier gesetteld. Maar de liefde gaat mijn carrière niet bepalen."