Vizier op Europa: Celta de Vigo geeft ruime voorsprong weg; Mpoku juicht

30-10-2016 23:52

Standard Luik treft Ajax, Celta de Vigo en Panathinaikos in Groep G van de Europa League. Elk weekend richt VoetbalPrimeur.be zijn vizier op Nederland, Spanje en Griekenland. Hier kun je terecht voor het programma en de uitslagen van de Europese tegenstanders van de Rouches.

Ajax - Excelsior: 1-0
Vorm: W-G-V-W-W-W-W-W-W-G-W
Stand: 2e op 18 ploegen met 26 op 33 punten
Ajax boekte in eigen huis een zuinige maar verdiende zege tegen middenmoter Excelsior. Hakim Ziyech zorgde meteen na de rust voor het winnende doelpunt. Lasse Schöne mocht daarna nog een penalty trappen, maar miste.

Panathinaikos - Iraklis Thessaloniki: 2-0
Vorm: W-W-G-W-V-G-W
Stand: 2e op 16 ploegen met 14 op 21 punten
Panathinaikos heeft thuis makkelijk met 2-0 gewonnen tegen Iraklis. Beide doelpunten vielen vlak na de pauze. Sebastian Leto bracht zijn ploeg op voorsprong. Een paar minuten later beslist Paul-José Mpoku de wedstrijd door de 2-0 te scoren.

Las Palmas - Celta de Vigo: 3-3
Vorm: V-V-V-G-W-W-W-V-W-G
Stand: 9e op 20 ploegen met 14 op 30 punten
Celta de Vigo leek zondag na amper 21 minuten de volle buit al binnen te hebben. Na goals van Daniel Wass en Iago Aspas (2x) zaten de bezoekers helemaal op rozen. Het ging echter nog compleet mis in de tweede helft. Pedro Bigas zorgde voor de 1-3, waarna het enkel nog maar erger werd voor Celta. Sergio Gomez veroorzaakte in de 65e minuut een penalty en moest voor zijn fout ook nog eens met een tweede gele kaart van het veld. Jonathan Veira faalde niet en nauwelijks twee minuten later maakte Kevin-Prince Boateng de comeback helemaal compleet: 3-3. Dat was ook de eindstand van het spektakelstuk, waarbij Celta een zekere zege nog uit handen gaf.