Kwelduivel van Lukaku tekent contract bij Ajax... als professioneel gamer

Kwelduivel van Lukaku tekent contract bij Ajax... als professioneel gamer

22-09-2016 11:13

Koen Weijland gaat per direct de clubkleuren van Ajax verdedigen. De Amsterdamse club heeft de 23-jarige FIFA-speler donderdag officieel gecontracteerd. Weijland is drievoudig wereldkampioen FIFA.

Weijland, die ook regelmatig filmpjes opneemt voor VoetbalPrimeur, moet Ajax gaan vertegenwoordigen op internationale FIFA-toernooien. Directeur Edwin van der Sar is enthousiast over de samenwerking. 

"Koen is meervoudig FIFA-kampioen, inspireert de jeugd, heeft een persoonlijkheid die past bij onze club en is een groot Ajax-fan. Genoeg redenen om blij te zijn met onze samenwerking. Mede omdat we Koen niet alleen steunen tijdens grote toernooien, maar ook samen met hem activiteiten voor onze fans gaan organiseren. Daarbij vinden wij het belangrijk om zowel het digitale speelplezier te vergroten, als de jeugd te stimuleren om zelf te gaan voetballen. Die twee werelden kunnen prima samengaan en elkaar zelfs aanvullen."

Voor Weijland, die al een succesvol YouTube-kanaal heeft, is het een bijzondere dag. "Vandaag wordt voor mij een droom werkelijkheid. Ik ben mijn hele leven al Ajacied en ben nu heel trots dat ik het mooie rood en wit mag gaan vertegenwoordigen op FIFA-toernooien." Weijland hoopt dat hij een positieve werking heeft op alle jonge Ajax-fans. "Ik ben ervan overtuigd dat ik als Youtuber en FIFA E-Sporter, net als de Ajax-spelers, als inspiratiebron kan werken."

Eén van de populairste video's die Koen al gemaakt heeft is die waarin onze eigenste Romelu Lukaku wordt beetgenomen.