Standard moet aanwinst weer in de kijker zetten: 'Wou niet vergeten worden'

Standard moet aanwinst weer in de kijker zetten: 'Wou niet vergeten worden'

14-09-2016 12:38

Standard Luik lijkt met Ishak Belfodil een nieuwe sterkhouder gevonden te hebben. De Algerijn kon al overtuigen bij zijn debuut (2-0 winst tegen Genk) en wil zijn carrière nu herlanceren in Luik.

Belfodil werd in 2013 voor zo'n tien miljoen euro weggehaald bij Parma door Internazionale. een groot succes werd die transfer nooit, maar toch kon hij indruk maken in Italië. "Belfodil is een speler die vertrouwen nodig heeft en dat kreeg hij van Inter-trainer Mazzari niet”, zegt de Italiaanse journalist Francesco Parrone in Het Belang van Limburg.

Volgens Parrone zal Standard nog veel plezier beleven aan Belfodil. "Ik wil hem niet mislukt noemen, want in Parma en Bologna zijn ze lovend over hem. Als je hem belangrijk maakt, zal hij het verschil voor je maken. Standard is de juiste keuze voor hem en ik denk dat hij in België past. Hij kan daar zomaar ontploffen."

Vorig seizoen belandde Belfodil bij Baniyas in de Emiraten. Daar verdiende hij goed zijn boterham, maar de Algerijn wou terugkeren naar Europa. "Ik was bang om vergeten te worden", zegt Belfodil. Standard zag het graag gebeuren en bood hem meteen een contract aan. Nu wil hij zich bij Standard weer in de kijker spelen.