Cercle Brugge doet goede zaken met late zege op Union

10-09-2016 23:43

Cercle Brugge heeft zijn tweede zege van het seizoen geboekt in de Eerste Klasse. De Vereniging versloeg Union Saint-Gilloise dankzij een late treffer: 2-1. De thuisploeg deed goede zaken, want het sprong met de drie punten over Union heen.

Union was na vier matchen nog ongeslagen met één zege en drie gelijke spelen. Cercle had voor aanvang van de match een punt minder en was met 5 op 12 niet geweldig aan het seizoen gestart. Beide ploegen leken nog maar eens genoegen te nemen met een puntendeling, maar het duel kreeg in extremis nog een winnaar.

De doelpunten vielen pas in de tweede helft. Alhassane Soumah opende de score in de 67e minuut, maar de thuisploeg kon niet lang genieten van de voorsprong. Nicolas Rajsel bracht de stand twee minuten later weer in evenwicht. Ivan Yagan zorgde vlak voor tijd toch voor een groot feest in het Jan Breydelstadion.

Cercle Brugge klimt dankzij de overwinning naar een derde plaats in de stand en het verschil met koploper Lierse bedraagt slechts één punt. Lommel United komt zondag tegen rode lantaarn Roeselaar in actie en pakt bij winst weer de koppositie over.