"Mijn relatie met Yannick Ferrera was ook al niet wat het moest zijn"

10 september om 11:52

Sclessin vormt zondagavond het decor voor de absolute kraker in de Jupiler Pro League. KRC Genk trekt naar Standard. De onderlinge duels staan garant voor spektakel. Peter Maes doet er dit jaar een schepje bovenop. Hij wil revanche voor de bekeruitschakeling van vorig seizoen. 

KRC Genk vloog er vorig seizoen uit in de halve finale van de Beker van België. Voor Maes is dit een extra stimulans om de Rouches nog verder de dieperik in te sturen. "Vooral de bekernederlaag van vorig seizoen ligt me nog zwaar op de maag. Mijn relatie met Yannick Ferrera was ook al niet wat het moest zijn, dan doet zoiets nog meer pijn. Mijn relatie met Jankovic? Die is optimaal, dat is een gentleman", bekent Maes in Het Belang van Limburg

De Lommelaar gelooft rotsvast in de kansen van zijn team. De Limburgers zitten ook in een goede flow. Maar op Sclessin kan het wel eens stevig branden. "Gelukkig hebben wij zelf een eigen identiteit gecreëerd. Die mogen we niet verloochenen, ook niet op Standard. Ook al wordt het mogelijk in de eerste twintig minuten vooral standhouden. Maar ik wil aanpikken bij de prestatie in de vorige uitmatch op Lokeren, waar we voor het eerst op verplaatsing heel dominant hebben gevoetbald."