Aanwinst KRC Genk wil het Rode Duivels moeilijk maken: "Unieke belevenis"

10 september om 09:46

In oktober nemen de Rode Duivels het in een WK-kwalificatiematch op tegen Bosnië. De fans van KRC Genk zullen mogelijk een bekend gezicht herkennen in het Bosnische team. Tino-Sven Susic hoopt in de selectie te zitten. 

Susic, die afgelopen zomer terugkeerde naar de Genkse Luminus Arena, was al eerder lid van het Bosnische nationale elftal. Zo mocht hij mee naar het WK in Brazilië. "Een unieke belevenis", geeft de middenvelder aan in Het Belang van Limburg. De toenmalige bondscoach, Safet Susic, was zijn oom. "Die verhalen over mijn oom, die me favoriseerde, maakten het niet makkelijk."

Maar zelfs na het vertrek van zijn oom bleef Susic bij de nationale ploeg. De wedstrijd tegen de Rode Duivels wil hij niet missen. "Maar na zijn vertrek heeft zijn opvolger Bazdarevic me ook al meermaals opgeroepen. Hij heeft me onlangs opgebeld om me te zeggen dat ik goed bezig was. Hij heeft me vorige week niet geselecteerd, omdat hij me in alle rust deze transfer wilde laten afhandelen. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik volgende maand tegen de Rode Duivels weer van de partij ben."