Kritiek op tv-interview Renard: ''Bijzonder pijnlijk, dat viel me tegen van hem''

10 september om 09:00

Yannick Ferrara is dicht bij een akkoord met KV Mechelen. De ontslagen coach krijgt van Johan Boskamp toch het advies om wellicht niet direct weer bij een nieuwe club aan de slag te gaan. 

Boskamp snapt wel dat Ferrera topkandidaat is bij Malinwa. ''Maar Yannick kan volgens mij best even afstand nemen. Een aantal maanden herbronnen en er dan weer voor gaan'', zegt Boskamp tegen Het Belang van Limburg. De analist denkt anderzijds dat het Ferrera een goede zet kan zijn. ''Voor hetzelfde geld gaat Yannick van de hel naar de hemel, want in Mechelen zal hij het een stuk rustiger hebben dan in Luik.''

De Nederlander was óverigens niet verrast door het ontslag van Ferrera en heeft kritiek op het Luikse bestuur. ''Het ontslag van Ferrera was vrij voorspelbaar, maar qua imago is hij er goed uitgekomen. Hij bleef altijd rustig en respectvol tegenover de club. Dat kan je van het Luikse bestuur niet zeggen. Het dieptepunt vond ik het tv-interview van Renard. Olivier die niet wou zeggen of hij achter zijn trainer stond. Bijzonder pijnlijk, dat viel me tegen van hem.”