Vukomanovic geeft raad aan Jankovic: "Fans verwachten geen champagnevoetbal"

8 september 2016 om 10:55

Aleksandar Jankovic is de nieuwe coach van Standard, de twaalfde coach al in tien jaar tijd. Ivan Vukomanovic was één van die voorgangers. Hij heeft raad voor zijn landgenoot.

In Het Laatste Nieuws legt Vukomanovic, die nu actief is bij Slovan Bratislava, uit wat er dient te gebeuren bij Standard. "Als je bij Standard speelt, moet je elke wedstrijd knokken. De fans verwachten geen champagnevoetbal. Ze willen elf spelers die vanaf de eerste minuut hun truitje nat maken. Dat is de eerste taak van Jankovic. Hij moet een hechte groep vormen en een elftal smeden dat voor mekaar door het vuur gaat. Als hij daarin slaagt, zullen de fans zich achter het team scharen en we weten allemaal wat dat op Sclessin teweegbrengt", vertelt hij in Het Laatste Nieuws

Jankovic traint voor de eerste keer een Belgische topclub, maar volgens Vukomanovic is hij helemaal niet bang voor de druk. "Hij was twee keer trainer van Rode Ster Belgrado. Een club waar de druk nog veel hoger ligt dan bij Standard. Neem dat maar van me aan. Hij kan met die situatie omgaan."