Standard-aanwinst reageert op foto: ''Ik heb zeker geen gewichtsproblemen''

8 september om 09:10

Farès Bahlouli is één van de nieuwe gezichten bij Standard Luik. Het Franse talent wordt voor een seizoen gehuurd van AS Monaco. Bahlouli kampte aan het begin van de zomer met overgewicht, maar volgens de spelers is dat verleden tijd en heeft hij daar een verklaring voor.

Via social media verscheen er een lijst met daarop de verpercentages van alle Monaco-spelers. Bahlouli stond helemaal onderaan met liefst achttien procent. De 21-jarige middenvelder reageerde daarop tijdens zijn officiële voorstelling in Luik. "Dat is het gevolg van de blessure waar ik vorig jaar mee gesukkeld heb. Ik ben geopereerd aan een pubalgie, vervolgens te snel opnieuw begonnen en weer hervallen. Ik lag echt maanden stil en daardoor kwam ik enkele kilo's bij. Intussen train ik alweer een poos en is dat probleem zo goed als van de baan. Ik heb zeker geen gewichtsproblemen. Het had enkel met die blessure te maken'', aldus Bahlouli tegenover Het Laatste Nieuws.

De Franse jeugdinternational lijkt dus helemaal klaar om zich te tonen bij de Rouches. ''Voor mij was het moment gekomen om speeltijd te krijgen. Standard deed een interessant voorstel. De Belgische competitie moet niet echt onderdoen voor de Franse en we spelen Europees voetbal. De ideale oplossing."