Venanzi verrast: "Vertrek Ferrera stond al weken vast"

8 september om 08:51

Niemand die verrast was toen Yannick Ferrera ontslagen werd bij Standard. De trainer lag al langer onder vuur, al wilde niemand toegeven dat er naar een nieuwe trainer gezocht werd. Nu het zover is, geeft voorzitter Bruno Venanzi toe dat het ontslag al langer vast stond.

"Zijn vertrek stond ongeveer een twee-, drietal weken vast", zegt de Standard-voorzitter in La Dernière Heure. "Ik heb niet gewacht voor mijn plezier. Ik hecht namelijk veel waarde aan het menselijke aspect. Na het vorige seizoen kwamen Olivier Renard en Daniel Van Buyten naar mij om van trainer te wisselen. Dat om verschillende redenen", aldus Venanzi.

De voorzitter wilde niet meteen meewerken. "Ik was het daar niet mee eens, aangezien Yannick geen voorbereiding had kunnen doen met het elftal. De naam van Aleksandar Jankovic is toen al ter sprake gekomen. Ik wenste Yannick echter nog een kans te geven."  Nu vliegt de 35-jarige trainer toch buiten. "Het zijn meerdere zaken. De resultaten, de evolutie van de groep en de manier van voetballen", besluit Venanzi.